Oficjalny serwis Urzędu Miasta w Brzegu

Skróty klawiszowe

  • TAB kolejny element
  • / wyszukiwarka
  • CTRL (CMD) + powiększenie widoku
  • CTRL (CMD) - zmniejszenie widoku
Data publikacji artykułu: 8 stycznia, 2014 Tytuł artykułu

Zobacz, jak zmieniło się wnętrze Brzeskiego Centrum Kultury

Treść artykułu

 
Po remoncie holu przylegającego do widowni, jest już odnowiony główny korytarz na parterze Brzeskiego Centrum Kultury.
 
Warto wybrać się   do Brzeskiego Centrum Kultury, aby samemu zobaczyć, jak w ciągu kilku miesięcy zmienił się parter tej instytucji. W foyer, czyli holu poprzedzającym wejście do Sali widowiskowej, prace zostały zakończone w głównym korytarzu budynku.
 
– Teraz zamiast pstrokatych ścian i boazerii z PRL-u, mamy fotogramy w postaci zdjęć z 30 lat działalności naszego ośrodka – mówi Jacek Ochmański, dyrektor BCK. – Hol jest wykorzystywany również do spotkań i imprez kulturalnych, a niewielka salka od strony ulicy Jabłkowej do zajęć  z młodzieżą. Natomiast w korytarzu chcemy urządzić coś na wzór biura podawczego połączonego z informacją turystyczną.
 
W planach jest również remont dalszych pomieszczeń BCK, głównie piwnic, gdzie mają znaleźć się pomieszczenia studia nagrań czy sale dla muzyków.
 

Nie zapomnij udostępnić: